• CSL, gastheer voor RTC Noord-Friesland U13

  Dit jaar huisvest korfbalvereniging CSL het Regionale Trainings Centrum Noord-Friesland voor jeugd onder de 13 jaar (RTC Noord-Friesland U13). De grootste korfbaltalenten van onze provincie zullen gebruik maken van onze prachtige accommodatie. Daarnaast zijn beide hoofdtrainers CSL'ers, namelijk Jakob van der Meulen en Tiemen Hansma. Na de eerste selectierondes bij kv Harkema en kv CSL zijn van de 70(!) opgegeven talenten nog 18 spelers in de running, waaronder 4 CSL'ers. Een mooie gelegenheid voor CSL om haar spelers en opleiding in de spotlights te zetten.

  De eerste ronde

  Tijdens de eerste ronde ontvingen we 32 spelers en dus werden beide velden optimaal benut. Het was een mooie mix van talent en aanstormend talent voor volgende jaar, het weer was goed, er stonden veel supporters langs de lijn en ook de arbitrage had een leuke avond. Langs de lijn werd al gesproken over "het schoolkorfbaltoernooi voor pro's". Er werden gelijktijdig twee wedstrijden van 2x20 minuten gespeeld. Vijf selecteurs schreven mee, liepen te ijsbeerden of discussieerden over spelers. Aan het einde van de avond hadden zij 18 namen voor ronde twee op papier gezet en mochten de selecteurs (helaas)weer naar huis.

  De tweede ronde

  Het beloofde een waar spektakel te worden en dat werd het! De 18 Friese toptalenten lieten zien wat ze huis hadden, met daarbij ook onze eigen Aniek (Hansma), Eveline (Boonstra), Bauke (Toren) en Mitchel (van der Ven). De wedstrijdleiding was in handen van niemand minder dan Henry Kuiphof. Deze keer was er ook nog een selecteur van Noord aanwezig, dus met een ratio van één selecteur op drie spelers, zullen de spelers voor het beginsignaal wel enige druk gevoeld hebben. Drie wedstrijden van 20 minuten werden onder hoogspanning, in hoog tempo en met de nodige hoogte- en hoogstepunten afgewerkt. Voor iedere speler moet het een prachtige ervaring zijn geweest. Wie er uiteindelijk in RTC Noord-Friesland U13 komt is nog even afwachten, want RTC Noord U13 (district) zal eerst bekend worden gemaakt. Namens CSL mogen Aniek en Bouke meedoen aan de selectierondes voor RTC Noord. We wensen jullie veel succes!

  Aan de slag

  De trainers van RTC Noord-Friesland U13 kunnen dus bijna aan de slag. Maandag 12 oktober is de eerste training in de zaal (uitwijk Wolvega) en woensdag 21 oktober staat er een groot RTC-toernooi op het programma in Papendrecht. Daar hopen beide trainers hun beloftes waar te maken: een omgeving creëren waarin spelers durven hun grenzen te verleggen, daar plezier in hebben, zelf mogen nadenken en de mensen om hen heen meenemen in hun reis naar de top. Mochten we bij je in de buurt zijn, kom dan gerust even kijken. Dat geldt voor onze trainingen, (oefen)wedstrijden en toernooien. Wij vinden onze spelers en ons spel inspirerend, jij waarschijnlijk ook.

   

  foto van kvharkema.nl