• Wedstrijdverslag 7 november 2015 CSL 1 - Hoogkerk 1

Na een aantal sterke oefenwedstrijden, stond vandaag de wedstrijd tegen Hoogkerk 1 op het programma. Hoogkerk is één van de titelkandidaten. CSL was daarom van plan een goede eerste wedstrijd neer te zetten en de punten thuis te houden. De ploeg was voorbereid op het achterverdedigende spel van Hoogkerk.

CSL begon de eerste zaalwedstrijd met een nieuwe opstelling. René Radersma, Job Luinstra en Gwen Ruitenbeek versterken de ploeg. CSL begon sterk, na 13 minuten stond de ploeg op 6-1 voorsprong door drie goals van Wimer Schievink en drie goals van Réne Radersma. CSL bleef de voorsprong houden en wist de eerst helft af te sluiten met 13-5.

In de rust vertelde Jaap Noppert ons dat hij tevreden was met ons korfbalspel, alleen ons kleine 5 minuten dipje aan het einde van de eerste helft was jammer. Hij vertelde ons dat we door moesten gaan en verder op Hoogkerk moesten gaat uitlopen.

In de tweede helft liet Hoogkerk ook wat meer van zich horen. Beide ploegen scoorden en na 15 minuten spelen in de tweede helft stond de stand op 17-13. CSL wist zich te herstellen en na 20 minuten stond de stand op 23-15. CSL was duidelijk de betere ploeg, hoewel het wel wat moeite had met het achterverdedigende en dan weer voorverdedigende spel van Hoogkerk. De wedstrijd eindigde met een stand van 27-19.

CSL heeft een goede eerste wedstrijd neer gezet. Het spel was gevarieerd en snel. Het was een mooie wedstrijd en wij kijken er met een goed gevoel naar terug.

Scores: René Radersma 9, Wimer Schievink 5, Job Luinstra en Henry Kuiphof elk 3, Josje Kooistra, Boudien de Boer en Gwen Ruitenbeek elk 2 en Sanne de Jager 1.