• Wedstrijdverslag 12 december 2015 ROG 1 - CSL 1

CSL pakt overwinning na moeizame eerste helft

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen ROG uit Groningen op het programma. CSL dat vorige week knap wist te winnen van De Wâlden, kon zich opmaken voor een lastige uitwedstrijd.

In de beginfase van de wedstrijd ging het gelijk op tussen de beide ploegen, maar halverwege de eerste helft wist CSL moeilijk de korf te vinden. ROG, nu onder leiding van Jan Piepers maakte daar dankbaar gebruik van en het eerste gaatje van de wedstrijd was geslagen, 10-4 voor de thuisploeg. CSL probeerde het gaatje voor de pauze wat te verkleinen, zodat er in de tweede helft nog van alles mogelijk was. Dit resulteerde uiteindelijk in een 13-8 ruststand.

Scherp uit de kleedkamer komen en de aansluiting vinden was het doel, maar het was ROG dat dit nog beter deed. In een moeizame fase voor CSL liep ROG uit tot maar liefst 18-11. Dat was het teken voor CSL om alle zeilen bij te zetten en de aansluiting te zoeken, dat lukte! Van een 18-11 achterstand kwam CSL met goed korfbal op gelijke hoogte, 20-20.

Vanaf dat moment was alles weer mogelijk. ROG kwam nog een keer op voorsprong, maar het was CSL dat aan het langste eind trok en een 22-25 overwinning uit het vuur sleepte.

Door deze overwinning stijgt CSL tot de 2e plaats. Komende zaterdag speelt CSL tegen Oerterp/VKC in eigen Iehal, Aanvang 16:25.