• Wedstrijdverslag 16 januari 2016 Drachten/Van der Wiel 3 – CSL 2

De tweede wedstrijd van 2016 stond alweer voor de deur, nadat de eerste werd gewonnen voor CSL 2. Deze wedstrijd was de eerste returnwedstrijd en er was iets goed te maken tegen Drachten. De spelers van CSL begonnen daardoor ook sterk aan de wedstrijd. Er was snel een gaatje van twee doelpunten gemaakt en die werd goed volgehouden door stabiel te spelen en goeie kansen te benutten. Halverwege de eerste helft werd het verschil in doelpunten drie en dit werd volgehouden tot de rust. De stand in de rust: 6-9.

In de rust vertelde coach Hans Harder (en helpende hand Jaap Noppert) dat we goed aan het spelen waren, maar dat we de knock-out stoot nog moesten uitdelen, zodat Drachten niet meer terug kon komen. Lisa Visser en Sjoerd Radersma hadden goed geluisterd naar deze aanwijzing en maakten direct de voorsprong voor CSL groter naar vijf doelpunten verschil, door twee afstandschoten in de eerste minuten van de tweede helft. Na deze doelpunten kwam Drachten er even niet meer aan te pas, want pas met een stand van 6-16 wist Drachten halverwege de tweede helft voor het eerst weer te scoren. Nu was het taak om de wedstrijd rustig uit te spelen en dat heeft CSL 2 goed gedaan. De eindstand werd bepaald op 12-21 voor CSL. De revanche op Drachten was geslaagd met dit keer een goede wedstrijd aan de kant van CSL 2.

Voor CSL scoorden: Tim (5), Sjoerd (4), Pieter (4), Ilse (3), Egbert (2), Lisa (2) en Houkje (1).

Volgende week zaterdag 23 januari 2016 komt de koploper De Meeuwen 2 op bezoek. We zullen zien of CSL 2 hun winnende reeks kan doorbreken.