• Verslag CSL E1 – Drachten E1 en Drachten E1 – CSL E1

    Deze keer een dubbel verslag. Zowel de thuis- als de uitwedstrijd tegen Drachten. Drachten is een goede tegenstander waar we best wel tegen op zien. Op zaterdag 23 april moesten we spelen in Britsum, het was guur weer en het waaide zo hard dat de korf dreigde om te waaien. Daarom werd er ouderwets op echt gras gespeeld met korven die goed in de grond konden worden gestoken. Enigszins gespannen begonnen we aan de wedstrijd en de harde wind zorgde voor echter toverballen. Voor we het wisten stonden we met 2-0 achter. Door goed coachwerk van Pieter werd iedereen bij de les geroepen en kwam er al snel een tegendoelpunt, een handige bal van Erwin. Even later werd de stand al gelijk getrokken door een prachtige doorloopbal van Ynse en kort daarna zelfs een voorsprong door alweer een mooie doorloopbal, nu van Irene.  Drachten maakte nog weer gelijk en na de rust was het weer CSL dat de wedstrijd dicteerde. Het werd 4-3 (doorloopbal Erwin), 5-3 (afstandsschot Irene) en 6-3 door een zogenaamde uitstartbal van Erwin. Hier was de afgelopen week op getraind aldus een erg tevreden trainer. Dat Drachten nog 6-4 maakte mocht de pret niet drukken.

     

    Op zaterdag 13 mei was de returnwedstrijd in Drachten. Helaas was Myrthe ziek maar gelukkig kon Wilmer Hansma als vervanger mee. We begonnen deze keer voortvarend en Milton, die de smaak te pakken had, scoorde vlot 0-1 en 0-2 met twee kleine kansen. Drachten scoorde tegen maar al snel scoorde Irene met een strakke doorloopbal, 1-3. Even later zelf 1-3 door een uitstartbal, ook op getraind, van Erwin. Ondanks het verzorgde veldspel en de vlotte combinaties kwam Drachten toch terug naar 3-3. Nadat coach Pieter iedereen weer aan zijn/haar opdracht had herinnerd was er ineens een goede focus en begon het doelpunten te regenen. Wilmer (3-4 afstandsschot), Irene (3-5 doorloopbal), Wilmer (3-6 slimme rebound), Milton (3-7 afstandsschot), Wilmer (3-8 kleine kans), Milton (doorloopbal met goede assist van Erwin), Wilmer (3-10 afstandsschot), Erwin (3-11 afstandsschot), Wilmer (3-12 afstandsschot), Ynse Detmer (3-13 met een prachtige uitstartbal), Erwin (3-14 afstandsschot), Wilmer (3-15 kleine kans) en Irene (3-16 afstandsschot). Al met al een prachtige wedstrijd om te zien waarbij duidelijk is dat er veel geleerd is het afgelopen seizoen. Ga zo door !