• Wedstrijdverslag 10 september 2016 CSL 2 - LDODK 3

Zaterdag 10 september stond de eerste thuiswedstrijd voor CSL 2 op het programma. Het beloofde een mooie dag te worden. De zon scheen aan een helderblauwe hemel toen de wedstrijd begon.

De tegenstanders openden de wedstrijd met een doelpunt van een dame. Het spel van CSL was de eerste helft redelijk. Er werden veel kansen gecreëerd, alleen werden ze helaas niet allemaal benut. Dit zorgde ervoor dat er werd gerust met een stand van 6-3 in het voordeel van CSL. Zou de warmte toch invloed hebben gehad op het spel, omdat er zo weinig werd gescoord door beide partijen? Gelukkig begon er iets van sluierbewolking op te trekken, dus de tweede helft werd misschien net iets aangenamer om te spelen.

De tweede helft begonnen de tegenstanders weer met een goal, ditmaal een heer. CSL wist de voorsprong van twee doelpunten te behouden tot de stand van 10-8. Nu brak er een periode aan waarin er niet werd gescoord. Er waren wel kansen, maar deze werden niet beloond met een doelpunt, waardoor LDODK op voorsprong kwam, 10-11. Op dit moment begonnen beide teams wat meer te scoren en liep de wedstrijd ongeveer gelijk op tot een stand van 15-15. Het kon nog iedere kant op gaan, maar CSL wilde de voorsprong van de eerste helft niet weggeven tot een verlies. Rene zorgde ervoor dat we nogmaals op voorsprong kwamen, maar dit duurde niet lang. Ook Job deed nog goede zaken om de wedstrijd te kunnen beslissen in het voordeel van CSL, maar de tegenstanders zorgden ervoor dat de eindstand een gelijkspel werd; 17-17. Jammer van de voorsprong de eerste helft, maar op basis van de tweede helft had CSL 2 de wedstrijd ook kunnen verliezen, dus één punt is mooi meegenomen. Vorige week verlies, deze week gelijkspel, volgende week … ? De stijgende lijn in ieder geval doorzetten!

Voor CSL 2 scoorden Rene (4), Job (4), Erik (3), Cynthia (2), Joel (2), Sjoerd (1) en Ilse (1).

Aanstaande zaterdag moeten de eerste drie teams van CSL allemaal naar Groningen tegen de Parabool, we hopen 6 punten mee terug te nemen naar Britsum!