• Wedstrijdverslag 8 oktober 2016 CSL 2 - Ritola 2

Na een langzame start van het begin van de veld competitie kwam CSL 2 in een stijgende lijn. Een lijn die tevens deze wedstrijd omhoog bleef gaan. Voorgaande jaren heeft CSL 2 niet tegen Ritola 2 gespeeld. Dit betekende dan ook dat CSL 2 niet wist wat ze moesten verwachten van deze ploeg. Eén ding was zeker van belang: scherp beginnen.

De wedstrijd begon met een 6-1 voorspong binnen de 10 minuten. Dit dankzij 3 mooie kansen van Joël, 2 doelpunten van Sjoerd en een afstand schot van Elaine. Na deze euforische 10 minuten, begon CSL 2 wat in te zakken. Job, Sjoerd en Erik wisten nog enkele doelpunten voor CSL te maken, terwijl ondertussen Ritola 2 de achterstand begon in te halen. Voor de rust kwam het scorebord op 10-8 te staan. De tweede helft viel het eerste doelpunt bij Ritola 2. Ilse en Job wisten vervolgens de stand naar 13-9 te brengen, waardoor CSL een mooie voorsprong kreeg en deze is de hele wedstrijd behouden. Ritola 2 had moeite met de achterstand in te halen en uiteindelijk hebben ze 3 punten weten te scoren. CSL 2 was niet zo sterk meer als in de eerste 10 minuten, maar Joël; Ilse; Job en Sjoerd wisten de stand nog wel naar 17-12 te brengen.

Met deze uitslag bleven de punten in Britsum. CSL 2 staat nu tweede in de poule met 1 punt onder Sparta Zwolle. Het doel was handhaven, maar met deze stijgende lijn heeft CSL 2 het voor elkaar gekregen om mee te draaien in de top 3. Aankomende zaterdag staat de wedstrijd tegen Sparta (Zwolle) 2 op het programma en met winst gaat CSL 2 met een eerste plaats de zaal in.