• Wedstrijdverslag 19 november 2016 De Parabool 2 - CSL 2

Na de knappe overwinning van vorige week op LDODK 3 was het deze week zaak om de Parabool 2 aan de zegekar te binden. De laatste jaren komen beide ploegen elkaar regelmatig tegen, waardoor  beide ploegen maar weinig geheimen voor elkaar hebben.

De openingsfase was duidelijk voor CSL. Bijna alle aanvallen werden omgezet in een doelpunt, waardoor er na 10 minuten spelen een 0-6 tussenstand op het scorebord stond. Na 10 minuten wist ook de Parabool voor het eerst de korf te vinden. Naarmate de 1ste helft vorderde wisten de Groningse studenten beetje bij beetje de achterstand te verkleinen. Ondanks dat de thuisploeg steeds beter in de wedstrijd kwam wist CSL met een 8-11 voorsprong de rust te halen.

De start van de 2de helft was duidelijk voor de Groningse studenten. Ondanks het speloverwicht wist de thuisploeg dit echter niet meteen om te zetten in doelpunten. CSL had duidelijk meer moeite met de druk die de thuisploeg gaf. Met nog een kwartier te spelen kwam de thuisploeg voor het eerst op gelijke hoogte, 15-15. Slechts één keer wist de Parabool op voorsprong te komen 16-15. Vrijwel direct trok CSL de stand weer gelijk en met een aantal wisselingen in de samenstelling nam CSL het initiatief weer over, 18-19. De kleine voorsprong kwam niet meer in gevaar doordat CSL de laatste minuut professioneel wist uit te spelen.

Wederom een prima teamoverwinning tegen een stugge tegenstander. Ondanks dat het in de 2de helft steeds moeizamer ging bleef men met elkaar gaan voor elke bal. Het is zaak om de komende week de hoofden weer fris te krijgen voor de komende wedstrijd tegen Heerenveen 2.