• wedstrijdverslag Spirit 2 - CSL 2

  Je kent het wel. Het praatje op maandagochtend bij het koffie apparaat. Heb je het weekend nog wat gedaan? Helaas kan ik de afgelopen weken niet vertellen over onze gewonnen wedstrijden. Alleen vorige week toen we onze eerste punt pakten. Een prachtig zonnige dag, een ploeg vol energie en enthousiasme. Dat gaf goede moed voor de wedstrijd van gisteren.

  Al vroeg worden er twee negen persoonsbusjes uit Ferwert gehaald. Jan de Boer heeft geregeld dat we hier iedere uitwedstrijd gebruik van kunnen maken. We spelen onze wedstrijden dit veldseizoen niet in Friesland, maar reizen af naar het midden van het land.

  Om 10.15 uur verzamelen mensen zich bij Britsemburg en pikken uiteindelijk om 10.30 de laatste Leeuwarders op bij de Fenix. Een kort schietgebedje wordt gedaan. Vandaag gaan we vier punten mee nemen naar Britsum.

  Eenmaal aangekomen in Voorthuizen maken we ons klaar voor de wedstrijd. Spirit staat er goed voor in de competitie.  De regen valt met bakken uit de hemel, de wissels en het eerste zitten gelukkig droog in de dug-out.

  Om 14.00 floot dhr. G van Gaderen voor het startsignaal. Al naar een aantal minuten komen we op een 4-1 achterstand. Joel maakt uiteindelijk de 5-5 waardoor de stand weer gelijk werd. We blijven dan op gelijke stand tot 10-10. Spirit weet tot net voor de pauze de stand nog tot 13-11 te brengen.

  De tweede helft blijven we steeds achter de feiten aanlopen. Het gat wordt groter en groter. CSL slaagt er vandaag niet in om hier verandering in te brengen. We zijn niet scherp. Missen vrije ballen, strafworpen en schieten veelal te kort. We verliezen de wedstrijd met 25-19.

  Aanstaande woensdag speelt CSL 1 tegen LDODK in de bekerwedstrijd. Zaterdag de 7e oktober reizen we af naar Phoenix in Zoetermeer. Hopelijk komen we dan terug met een beter resultaat.