• CSL 1 stelt weer teleur tegen phoenix 1

Met de busjes volgeladen reisde CSL zaterdag af naar Zoetermeer waar de wedstrijd tegen Phoenix 1 moest worden gespeeld. Met nog maar 4 winstpunten op zak met 5 wedstrijden gespeeld te hebben was de opdracht niet meer dan duidelijk en dat was: WINNEN! Helaas is CSL hier zaterdag wederom niet in geslaagd.

CSL kon met enig vertrouwen beginnen aan de wedstrijd doordat ze woensdag een knappe bekerwedstrijd hebben neergezet tegen een ploeg uit de korfbal leaque LDODK 1.

De weersomstandigheden waren, zoals bijna elke week, niet ideaal te noemen. Ook de veldafmetingen van phoenix wordt vandaag de dag niet meer normaal worden genoemd, wat weer even wennen was voor de Friezen. In de eerste helft keek CSL na de 0-1 steeds weer tegen een achterstand aan. Er werden goede aanvallen opgezet maar ook vandaag stokt het op het benutten van de kansen. Ook de sterk reboundende heren van phoenix gooiden regelmatig roet in de aanval van CSL. Na 29 minuten had Phoenix een voorsprong te pakken van 8-4. CSL wist voor rust nog een sprint in te zetten door het gat te verkleinen naar 2 doelpunten verschil.

Begin tweede helft verzilverden beide ploegen een strafworp en CSL wist het gat te verkleinen naar 1 doelpunt verschil. Het leek er even op dat CSL het stokje over ging nemen door de stand gelijk te trekken. Ze wisten zelfs even het heft in hand te nemen, maar helaas was dit van korte duur. De stand werd al snel weer gelijk getrokken naar 11-11. De thuisploeg wist daarna solide de voorsprong te behouden. CSL heeft gestreden voor wat het waard was, maar het was weer niet goed genoeg om de punten mee naar huis te nemen. Twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren, maar de ploeg met de scherpere afronding wint de partij met 17-14.

Helaas weer een teleurstellende zaterdag, maar desondanks kan er nog steeds om de bovenste plekken meegespeeld worden i.v.m. de verrassende uitslagen in deze poule. Volgende week speelt CSL de laatste thuiswedstrijd tegen Victum/War Child 1. Nadien kan iedereen zich in een Tiroler kostuum hijsen en zich opmaken voor een gezellig bierfeest!