• Wedstrijdverslag 7 oktober 2017 Phoenix 2 - CSL 2

    Van verzamelpunt Fenix Leeuwarden met de gehele selectie naar Phoenix in Zoetermeer, de laatste uitwedstrijd voordat de zaalcompetitie begint. Het weerbeeld leek een herhaling van de zaterdag hiervoor. Ook hier waren regen en wind extra factoren om rekening mee te houden in het spel.

    Bij de start van de wedstrijd leken beide ploegen hun draai te moeten vinden. CSL hield het bij korte aanvallen met de intentie snelle combinaties op te zetten, helaas leverde dit veel balverlies op en te weinig benutte kansen. Daarentegen kon Phoenix de korf ook niet makkelijk vinden en werden veel ballen onderschept door de bezoekende partij. Na een 3-1 achterstand leek CSL zich te herpakken met langere aanvallen en werd het o.a. beloond met een mooie combinatie tussen Erik Hoekstra en Joel Knuijver, waarbij de laatste een prachtige one-hander er in wist te gooien. Wat ook even een boost gaf was toen Lennart Willemse werd ingewisseld en binnen een halve minuut wist te scoren.

    De aanvallen bij CSL bleven gedurende de wedstrijd wisselvallig, van een degelijke opzet en snelle balbehandeling naar moeizame momenten en statische opzet. Een aantal keer wist CSL op twee punten voorsprong te komen, maar Phoenix bleef goed aansluiten. Uiteindelijk hebben we 1 punt mee kunnen nemen naar Britsum bij een uitslag van 15-15.

    Komende week is de laatste thuiswedstrijd voordat we de zaal in mogen, tegen Victum/War Child 2. Kom ons zaterdag allemaal om 14.00 uur aanmoedigen!