• Wedstrijdverslag 2 december 2017 Quick '21 1 - CSL 1

CSL verliest verdedigend tegen Oudega

Na blijde gezichten door de winst op Heerenveen van vorige week, waren het helaas niet de CSL-ers die vandaag het laatst lachten.. Vol vertrouwen ging de ploeg uit Britsum/Stiens naar de sporthal in Hardegarijp. De afgelopen weken waren succesvol gebleken, maar de ploeg wist dat het collectief vandaag het ook waar moest maken tegen een promovendus in de eerste klasse. Op papier was dit een wedstrijd die gewonnen moest worden, wil CSL de aspiraties houden om bovenaan mee te draaien. De wedstrijd werd begonnen met twee punten achter. Maar na deze goals tegen wist het team de stand weer om te draaien naar steeds rond de 2 punten afstand. Helaas wisten de Oudegaasters continue bij te blijven door met name slechte verdedigende acties aan de kant van CSL. Inmiddels hadden de spelers door kunnen hebben dat veel overtredingen relatief snel op de stip terecht kwamen voor een vrije bal of strafworp. Ook kansen rondom de korf werden niet goed verdedigd. Tegen de tijd van de rust kon CSL wel met een verschil van 2 de kleedkamers in (16-18). In een helft 18 scoren is goed en dat positivisme moest onthouden worden, maar dusdanig veel tegen, dat mag in geen geval.

Begin van de tweede helft begon overtuigend met als resultaat dat op een gegeven moment vier punten voorsprong werden behaald: 20-24. Vanaf toen echter bleven scores uit en wist Quick wel de korf te vinden. Met name individuele acties van Quick maakten bij hen het verschil, in combinatie van de individuele fouten die aan de zijde van CSL werden gemaakt. Quick kwam steeds dichterbij en gingen op een gegeven moment in de scores voorop. Met een eindstand van 34-31 gaan de CSL-ers balend de kleedkamer in. Deze verliespunten doen een geweldige wedstrijd tegen drie goede ploegen vergeten. Dit mag niet meer gebeuren in de competitie; 31 scoren is een goede stijgende lijn, maar zoveel doelpunten tegen krijgen is CSL-ers ongewoon.