• Wedstrijdverslag 9 december 2017 CSL 1 - Noordenveld 1

    kv CSL wint van hekkensluiter kv Noordenveld

    Na de teleurstellende nederlaag van een week eerder tegen Quick’21, was het afgelopen zaterdag weer zaak voor kv CSL zich te revancheren. Dit moest gebeuren tegen een oude bekende, kv Noordenveld. Het is al weer een tijdje terug dat beide ploegen het tegen elkaar opnamen. In het verleden speelden beide clubs vaak spannende wedstrijden tegen elkaar. Na een tijdje op een lager niveau te hebben gebivakkeerd is kv Noordenveld sinds dit seizoen weer terug in de 1ste klasse. Het sterk verjongde team heeft het tot nu toe erg lastig en verloren alle wedstrijden ruim.

    Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat kv CSL zich wilde revancheren na de nederlaag van een week eerder. De thuisploeg begon scherp en gedreven aan de wedstrijd. Dit resulteerde in een 11-3 voorsprong halverwege de 1ste helft. Tot aan de rust bleef kv CSL het betere van het spel houden, maar kreeg steeds meer moeite de korf te vinden. Hierdoor leek het alsof een aantal spelers ook steeds meer tegen zichzelf begon te korfballen. De gasten bleven ondanks de ruime achterstand strijden voor elke meter om zich terug te vechten in de wedstrijd. Scheidsrechter Van der Veen floot met een stand van 15-6 voor het einde van de 1ste helft.

    Na rust was ineens een heel ander spelbeeld te zien. De thuisploeg begon gemakzuchtig en zonder enige overtuiging. Kv Noordenveld bleef daarentegen vechten voor elke bal en ging daarnaast ook beter met hun kansen om. In kort tijd wisten de gasten hun doelpuntentotaal te verdubbelen, terwijl kv CSL maar 1 keer de korf wist te vinden, 16-12. Pas na een paar wisselingen wist de thuisploeg zich nog enigszins te herstellen om uiteindelijk nog met vrij ruime cijfers te winnen, 27-18.

    Ondanks de overwinning mag en kan kv CSL niet tevreden zijn over hoe de overwinning tot stand is gekomen. De komende week zal er dan ook hard getraind moeten worden om de juiste vorm weer te vinden, want volgende week zaterdag speelt de CSL-selectie de derby tegen De Wâlden.