• CSL wint derby van de Wâlden

Afgelopen zaterdag was sportcomplex 'It Gryn' het strijdtoneel voor de derby tegen de Wâlden 1 dat onder leiding staat van oud-CSL trainer Sake Koelma. CSL was gebrand om revanche te nemen op de Wâlden, vanwege de kansloze nederlaag eerder dit seizoen.

In de eerste 10 minuten nam CSL het hef in handen en wist door doelpunten van René, Pieter, Robin en Elisabeth een 8-5 voorsprong te nemen. De doelpunten volgden elkaar in hoog tempo op. Gaandeweg wist De Wâlden de stand weer gelijk te trekken 10-10. Op dat moment nam CSL trainer/coach Adri Kok een time-out met als doel het ritme van de gasten te breken en de thuisploeg weer wakker te schudden. De time-out had het gewenste resultaat want de thuisploeg wist met een 16-14 voorsprong de kleedkamers op te zoeken.

De tweede helft begon moeizaam voor de ploeg van Adri Kok. Beide verdedigingen hadden hun zaakjes na rust een stuk beter op orde, wat ervoor zorgde dat de doelpunten een stuk schaarser waren. Met het inbrengen van scherpschutter Johan Linthof steeds het vertrouwen bij de gasten. Even leken de gasten de wedstrijd naar zich toe te trekken 18-18. Doordat CSL ook een wisseling doorvoerde wist CSL initiatief weer enigszins naar zich toe te trekken. Het lichte speloverwicht werd echter niet direct omgezet in de score. Pas in de laatste paar minuten wist CSL het verschil weer naar 2 doelpunten te brengen. Deze voorsprong gaf CSL niet meer uit handen en speelde de wedstrijd gedisciplineerd uit 24-22.

Voorafgaande aan de wedstrijd maakte teambegeleider Jan de Boer bekend dat hij heeft besloten te stoppen. Wij willen Jan de Boer bedanken voor zijn tijd en inzet! Voor de zaalcompetitie staat er nog één wedstrijd op het programma Op zaterdag 10 maart neemt de CSL het op in Groningen tegen de studenten van de Parabool. De eerste onderlinge wedstrijd werd, na een moeizame eerste helft, ruim gewonnen 37-28.