• CSL 1 verliest van De Waterpoort 1

Afgelopen weekend stond de wedstrijd De Waterpoort 1 – CSL 1 op het programma. Beide ploegen konden te punten goed gebruiken gezien de uitslagen van vorige week. De Waterpoort had vorige week nipt verloren van Oerterp. Zelf hadden we ook wat goed te maken na het verlies tegen Drachten.

Bij De Waterpoort werd er geen wedstrijd voor onze wedstrijd gespeeld, waardoor we ons rustig konden voorbereiden. Tijdens het warmlopen kwam het bericht dat CSL 2 met 16-17 had gewonnen uit bij ROG. Een mooie opsteker. In Sneek werd er om half 4 door scheidrechter Dekker het startsein gegeven. De Waterpoort begon voortvarend. Binnen een minuut werd de 1-0 van afstand gescoord. Zelf moesten we wat meer op gang komen. Na 10 minuten spelen wist ook CSL van afstand de eerste goal te maken: 2-1. Daarna kwamen we water beter in ons spel. Verdedigend hadden we het beter op orde en ook aanvallend wisten we mooie kansen te creëren. Desondanks waren de doelpunten schaars. Met een 5-6 voorsprong gingen we de rust in.

Na de thee werd er door CSL van afstand gescoord: 5-7. Toch bleven ook in de tweede helft de doelpunten schaars. Met nog 20 minuten op de klok was de stand 9-9. We hadden veel kansen, maar deze werden onvoldoende benut. Ook De Waterpoort had moeite met scoren. Rond de 10 minuten voor tijd wist De Waterpoort toch een verschil van 2 doelpunten te maken: 12-10. Scorend liep het bij CSL onvoldoende, waardoor we daar weinig tegenover konden zetten. In de laatste paar minuten liep De Waterpoort uit naar een 16-10 eindstand.

Volgende week staat er een mooie wedstrijd op het programma. De Walden komt dan op bezoek in Britsum. Aanvang 15:30.