• CSL 1- OKO/BIES 1

Op een doordeweekse avond zijn CSL 1 & 2 naar Opende afgereisd voor de eerste ronde van de bekerwedstrijd tegen OKO/BIES 1. OKO/BIES is over de tijd een aantal keren gepromoveerd en speelt momenteel eerste klasse. Onder de CSL’ers was er niet veel bekend over de ploeg en daardoor was de voorbereiding anders dan normaal. Het veld rondom het veld van OKO/BIES werd langzamerhand gevuld met publiek en alle korfen van voorgaande trainingen werden aan de kant geschoven. Iedereen bereidde zich voor op een mooi potje korfbal.

CSL wist al 3 minuten na het fluitsignaal de eerste goal te maken waardoor er een positieve flow ontstond. De ene na de andere afstand schoten en kleine kansen vlogen erin aan de kant van CSL en de verdediging wist het goed dicht te houden wat resulteerde in een stand van 0-8 na 15 minuten speeltijd. OKO/BIES bracht de stand naar 2-9 door middel van twee strafworpen. De resterende tijd van de eerste helft werd er minder gescoord, maar desalniettemin werd de trend van de eerste 15 minuten doorgezet. De stand in de pauze was dan ook 3-12. CSL werd ondanks de stand de kleedkamer uitgestuurd met een opdracht, namelijk het behalen van hetzelfde hoge niveau als in de eerste helft. Het was te merken dat OKO/BIES zich wou herpakken en dat lieten ze zien door gelijk fel te beginnen, wat resulteerde in de eerste goal van de tweede helft optellend bij de stand van OKO/BIES. Ongeacht het doel van CSL 1 werden de aanvallen minder efficiƫnt en OKO/BIES wist in de tussentijd de score wat op te krikken. Ook al liep de aanval wat minder, de verdediging wist voor relatief lange periodes de concentratie erbij te houden en de tegen doelpunten te limiteren tot 5. De stand was bij het luiden van het eindsignaal 8-17. CSL kon met tevredenheid het veld aflopen

Al met al was OKO/BIES een beetje overdonderd door de start van CSL, dit vanwege het feit dat er een dynamische aanval werd neergezet en dat de verdediging het goed dicht wist te houden. De positieve boost opgedaan door de wedstrijd zal worden meegenomen naar de wedstrijd van 29 september. Op 29 september 14.00 speelt CSL 2 tegen De Parabool 2 en CSL 1 neemt het op tegen Quick’21 om 15.30. Komt allen kijken en de selectie van CSL aanmoedigen. Tot dan!