• CSL 1 - Hoogkerk 1

Na drie oefenwedstrijden was CSL 1 weer klaar om de strijd aan te gaan. De eerste competitiewedstijd was een feit op 24 november tegen Hoogkerk 1 in Stiens. Op het veld heeft CSL 1 met 21-16 de winst bemachtigd tegen Hoogkerk 1 en aangezien het zelfde team werd opgesteld, alhoewel met een kleine aanpassing, was de kans wederom aanwezig dat CSL 1 de overmacht zou hebben.

CSL wist sterk te beginnen waardoor Hoogkerk een moment overrompeld werd met als gevolg dat ze een vrije bal en strafworp weggaven. In de eerste vijf minuten wist CSL de stand op 3-0 te zetten. Hoogkerk probeerde bij te blijven, maar een verschil van 5 doelpunten werd gemaakt resulterende in een stand van 7-2. Na de eerste 16 minuten van de wedstrijd kreeg CSL 1 een periode van meerde balfouten en in de tussentijd wist Hoogkerk het gat aardig te dichten. 4 minuten voor het pauzesignaal was de stand 10-10, aangevende dat CSL een stapje harder moest zetten. Resterende tijd van de eerste helft leidde tot 3 afstandschoten aan de kant van CSL.

Het scorebord gaf 13-11 aan bij het luiden van het pauzesignaal. De voorsprong van 5 scores was verloren, desalniettemin had CSL nog de overhand. CSL was duidelijk de betere partij, maar de wedstrijd was nog niet gewonnen. Na een motiverend praatje van Adri Kok wist CSL 1 weer met een zelfverzekerde instelling het veld op te stappen.

Hoogkerk had tevens een stimulerend praatje gekregen en wist in de eerste minuut van de tweede helft een verandering te brengen in de stand met behulp van een uitstarter. CSL gaf een weerwoord, maar wist niet een gat van meer dan 2 goals in de score te slaan. Afwisselend wisten de teams de bal door het mandje te laten vallen. Hoogkerk liet weten dat CSL nog niet gewonnen had en hield de kop omhoog. 7 minuten voor het einsignaal scoorde Hoogkerk een afstandschot waardoor de stand 20-19 werd. In 7 minuten kan veel gebeuren, maar CSL wist het hoofd koel te houden. Aanvallen werden goed opgezet en lang gespeeld, verdedigend werd het dicht gezet en CSL wist tijd te rekken tijdens het uitbrengen van de bal. Maar was dit genoeg?

Het eind signaal klonk en CSL vierde feest! 23-20 gaf het roodgloeiende scorebord weer en dus werd Hoogkerk met 0 punten naar huis gestuurd. Een goede start van de zaalcompetitie voor CSL 1 en het plan is om dit door te zetten. Aankomende zaterdag, 1 december, speelt CSL 1 in Ureterp tegen Oerterp/VKC 1.