• Korfbal Challenge'18 ervaring - Idwer en Yardi

 • Idwer van der Schaaf

  Op 28 december ben ik met Friesland U15, waar ik 1,5 jaar heb ingezeten, naar de korfbal challenge geweest. Voor het toernooi in Rotterdam voor jeugd onder 15 jaar. Dit toernooi vond plaats van 27 december tot en met 30 december 2018 in Topsportcentrum Rotterdam. Vier dagen lang topkorfbal in alle leeftijdscategorieën en daarnaast verschillende side-events zoals de TeamNL Fandag, Challenge FUN en de Jeugd Challenge.

  Eerder al in de herfstvakantie hadden we een kwalificatietoernooi in Dordrecht om ons te plaatsen voor de winnaarspoule of de verliezerspoule. Bij die challenge werden we 1e waardoor we op de korfbalchallenge in de winnaarspoule mochten spelen, daardoor mochten we tegen de beste districten van Nederland spelen.

  We hadden in Rotterdam zeker een zware poule en veel wedstrijden waren erg spannend. Onder andere Dordrecht waar we de laatste 3 minuten achter stonden met 2 punten verschil maar om hebben gezet in winst. We hebben vijf wedstrijden gewonnen en één wedstrijd gelijk gespeeld waardoor we ons de winnaar van de korfbal challenge mogen noemen.

  Korfbal Challenge'18 ervaring - Idwer en Yardi

   

  Yardi Duijff

  Op 24 oktober 2018 werd het team van Fries U15 eerste bij de pre-challenge. Dat is een toernooi met teams van heel Nederland die strijden om zich te mogen plaatsen voor de challenge. Met de eerste plaats was het de Friezen dus gelukt zich te plaatsen voor het toernooi in Rotterdam op vrijdag 28 december. Veel kinderen en ouders kozen ervoor de dag ervoor al in Rotterdam te zijn en in een hotel te slapen. Op vrijdag 28 oktober was iedereen ruim op tijd en kon het toernooi dus beginnen.

  De eerste wedstrijd was direct een van de belangrijkste. Deze wedstrijd was tegen Den Haag. Daar waren we niet blij mee omdat op de vorige toernooien de eerste wedstrijd altijd de slechtste was. Gelukkig was dat nu niet aan de orde. Friesland won de wedstrijd met één goal verschil waaronder mijn eigen goal. De tweede wedstrijd stond ik niet in de basis maar was het de beurt aan Idwer en Jorrit die samen in één vak spelen. Er werd veel gewisseld vanwege achterstand en ik kwam er samen met drie anderen in. We wonnen weer met één doelpunt verschil. De derde wedstrijd begon ik in de basis en moesten we tegen Randmeren. Dit was een soort van makkie en die wedstrijd wonnen we met 9-4.

  De vierde wedstrijd was ook een belangrijke tegen Dordrecht. Jorrit en Idwer moesten nu weer, maar het draaide niet goed in beide vakken dus kwamen er weer meerdere wissels waaronder ik. Ik zat goed in mijn vel die wedstrijd. Ik maakte er één en gaf een assist in de laatste 2 minuten, waardoor we de wedstrijd weer met één doelpunt verschil wonnen.

  De vijfde wedstrijd was ik weer aan de beurt en moesten we tegen Noord-West. De tegenstander was goed maar wij nog sterker en die wedstrijd werd gewonnen met onder andere een goal van mij. De vijfde wedstrijd was een redelijk slechte wedstrijd en werd gelijk gespeeld. Friesland won dus ongeslagen de Challenge 2018!!

  Binnenkort gaan we de fantastische winst nog met elkaar vieren.

  Korfbal Challenge'18 ervaring - Idwer en Yardi 1