• CSL vecht zich langs Quick ‘21

Zaterdag 19 januari.

Na de nederlaag vorige week in Drachten mocht CSL vandaag aantreden in eigen hal tegen Quick ’21. CSL had wel wat goed te maken ten opzichte van vorige week. In deze competitie blijkt eens te meer dat de meeste ploegen goed aan elkaar gewaagd zijn en dat een mindere wedstrijd direct puntverlies kan betekenen. Echter, wanneer CSL haar niveau haalt ook van iedereen kan winnen.

CSL begint goed door direct op 2-0 te komen. Quick ’21 was alleen niet echt onder de indruk en wist direct langszij te komen. Het schotpercentage bij de gasten lag in de beginfase hoog en CSL had hier duidelijk moeite mee. Resultaat was dat Quick ’21 op een 2-7 voorsprong kwam. Belangrijk was dat CSL bleef volharden en zich niet gewonnen gaf. Na een achterstand van 6-12 wist CSL voor rust nog terug te komen tot 13-16.

In de rust werd ook duidelijk gemaakt dat er een stapje bij moest. Quick ’21 begon echter ook de tweede helft scherp, maar de 14-19 leek CSL het wel welletjes te vinden en wist zich terug in de wedstrijd te spelen bij 19-20. Vanaf dat moment vielen de goals om en om en CSL wist de eerste voorsprong te pakken op 23-22. Beide ploegen bleven doorgaan voor de winst, maar CSL wist nu aan de goede kant van de score te blijven. Dit vooral door rustig te blijven spelen en de schotklok uit te spelen. Dit resulteerde in een aantal mooie doelpunten en sensationele buzzer beaters. Na de 26-23 leek heel even dat CSL Quick ’21 de baas was, maar ook Quick ’21 toonde veerkracht; 27-27. De laatste twee minuten bleek CSL iets rustiger dan Quick ’21 en kwam koelbloedig op 29-27.

Ondanks de lastige start wist CSL de winst alsnog over de streep te trekken. CSL is blijven korfballen en bleef hard werken voor elkaar. Beide ploegen maakten er een spektakel van vandaag en CSL zal dit niveau vast moeten houden om ook volgende week tegen De Waterpoort (uit) een goed resultaat te behalen.