• CSL C1 laat ook Amicitia C1 kansloos
    Er stond afgelopen weekend een ware kraker op het programma. Zowel CSL en Amicitia hadden alle 5 wedstrijden wedstrijden vrij eenvoudig gewonnen. Het waren daarom de koplopers in de C-1ste klasse A die het afgelopen zaterdag in de goed gevulde Iehal tegen elkaar opnamen.

De thuisploeg nam vanaf het beginsignaal het initiatief en gaf dit niet meer uit handen. In de beginfase wist de ploeg uit Vriezenveen qua score nog enigszins in de buurt te blijven (4-3), maar bij de rust was het al 6 doelpunten (11-5).

In de rust werd benadrukt dat we een hele goede 1ste helft hadden gespeeld, maar dat de overwinning zeker nog niet binnen was. Want ondanks de ruime voorsprong speelde ook Amicitia een prima wedstrijd en liet het zien over veel talent te beschikken. Het was dus zaak om net zoveel overtuiging en energie in de 2de helft te stoppen als voor de rust.

De eerst score na rust was voor de gasten. Vervolgens voerde de thuisploeg  het tempo weer op en liep snel uit naar 16-6. Ondanks verschillende wissels bleef CSL met overtuiging spelen. Er werden goede aanvallen opgezet en verdedigend werden er weinig fouten gemaakt. Uiteindelijk floot de prima fluitende scheidsrechter Lolkema bij de stand 23-11 voor het laatst.

Alle spelers bleven gedurende de hele wedstrijd, ondanks de ruime voorsprong, vol overgave en geconcentreerd spelen. Het hele team verdiend een groot compliment voor de wijze waarop ze deze belangrijke wedstrijd hebben gespeeld. Met nog 6 wedstrijden op het programma heeft CSL de koppositie in handen.