• CSL 3 houdt twee punten in Stiens

 • CSL 3 speelde de haar negende zaalwedstrijd thuis in Stiens tegen Oerterp/VKC 2. Het team dat op dit moment de zevende plek van de poule beheerd. De vorige wedstrijd werd gewonnen met 17-23, dus we moesten deze wedstrijd wel aan de bak. Met René en Hester als gastspelers, bestonden we uit een andere samenstelling, dus een extra uitdaging! Het plan was om vanaf het begin scherp te beginnen en om onze kansen goed en rustig te gaan benutten.

  Bij het fluitsignaal stond iedereen op scherp en kon de eerste aanval opgezet worden. Al snel stond de 1-0 van Sander op het scorebord, maar Oerterp liet zich niet kennen en kwam terug met de 1-1. Na het wisselen van de vakken, lieten Douwe en Tim hun talent zien en knalde er snel even twee afstandsschoten in.  Oerterp probeerde mee te komen, maar CSL creëerde verschillende soorten shotkansen/goals. Hierdoor wist Oerterp niet zo goed meer waarop ze verdedigen moesten en ontstond er een gat van 13-4. Met deze stand gingen we de pauze in.

  In de pauze werd benadrukt dat we nu niet lui moesten gaan worden en gewoon door moesten gaan met korfballen. Met dit in onze achterhoofden gingen we het veld weer in en kwamen we weer los. Al snel waren er een aantal extra goals gevallen. Toch verslapte de verdediging van CSL toch een beetje en lukte het Oerterp om in deze helft er nog zes goals bij te maken. Maar met een eindstand van 27-10 was dat geen bedreiging!

  2 maart moeten we serieus aan de bak, dan strijdt CSL 3 om de koppositie tegen De Wâlden 4. De Wâlden deelt momenteel de eerste plek met ons, dus een spannende wedstrijd in aantocht! Alle support is natuurlijk welkom, we spelen thuis om 17:35 uur!!

  Goals: Sander 7, Douwe, 6, Tim 4, René 2, Welmoed 2, Hester 2, Sanne 2, Ingmar 1

  09-02-2019