• CSL C1 Nederlands kampioen in de landelijke 1ste klasse

Afgelopen zaterdag 6 april is de C1 van CSL Nederlands kampioen geworden voor ploegen uit de 1ste klasse!

Competitie
    In de reguliere competitie is het team van René Radersma en Marcel Kuipers als eerste geëindigd in haar poule. Daarom mocht het met nog 7 ploegen uit de andere 1ste klasse poules strijden om het Nederlandse kampioensschap in Hoogeveen.

CSL C1 start voortvarend
    In de eerste speelronde was Sporting Delta C1 uit Dordrecht de tegenstander. Het was duidelijk dat er wat spanning bij de spelers was, de beginfase was dan ook moeizaam. Na de pauze stelde CSL orde op zaken en liep het uiteindelijk simpel uit naar een 8-1 overwinning.

Moeizame overwinning
    Volgende tegenstander was Exakwa uit Lelystad. Geen onbekende tegenstander omdat in de voorbereiding op het zaalseizoen nog tegen elkaar werd geoefend. De wedstrijd werd toen vrij simpel gewonnen door CSL. Als snel bleek dat Exakwa haar huiswerk goed had gedaan en nam brutaal de leiding. Beide teams hadden het verdedigend goed op orde, bij rust was het 2-1 in het voordeel van CSL. Na rust had CSL de zaken beter op orde, ondanks dat doelpunt schaars bleven. Met een 5-2 overwinning was een eventuele finale weer een stapje dichterbij.

CSL komt op stoom
    Vitesse uit Barendrecht werd vooraf gezien als de grote concurrent in de poulefase. Dankzij CSL-er André Kuipers wist CSL beelden van deze ploeg te bemachtigen en kon er vooraf gekeken worden wat de kwaliteiten en speerpunten van de ploeg waren. CSL begon vastbesloten aan de wedstrijd en stond na 2 aanvallen 2-0 voor. Ook in het vervolg had het team uit Britsum het initiatief en de controle over de wedstrijd. Via 6-2 en 9-3 floot de prima leidende scheidsrechter Nijland op de stand 11-7 voor het einde.

CSL C1 Nederlands kampioen
    In de finale was Dindoa uit Ermelo de tegenstander. Wederom een onbekende tegenstander, maar door het scoutingswerk van Elgar en Aad wist CSL waar men rekening mee moest houden. De start van de geel-zwarten was moeizaam, waardoor de ploeg uit Ermelo brutaal een 1-3 voorsprong wist te pakken. Maar gaandeweg de 1ste helft kwam CSL beter in haar spel. Uiteindelijk was CSL duidelijk de sterkere ploeg en werd met een 12-5 overwinning de terechte kampioen van Nederland.

Via deze weg wil CSL C1 iedereen bedanken voor alle steun en support waardoor we tot deze geweldige prestatie zijn gekomen! Ook Thrianta, scheidsrechters, en de begeleiding vanuit de KNKV bedankt voor het organiseren van dit evenement.