• Eindstand rompregeling arbitrage 2018/2019

  Het seizoen 2018/2019 is inmiddels alweer ten einde, dus maakt ook op arbitragecommissie de balans op. Ieder seizoen hebben de verenigingen de plicht om wedstrijden te fluiten op neutraal terrein binnen de wedstrijdsport. Het aantal te fluiten wedstrijden is afhankelijk van het aantal teams van de vereniging dat wedstrijdkorfbal speelt.

  Doordat er dit jaar weer meer teams wedstrijdkorfbal zijn gaan spelen, was het weer een extra grote uitdaging om aan de sportieve en financiƫle sancties te ontkomen. Maar ook dit seizoen hebben onze scheidsrechters en beoordelaars er weer voor gezorgd dat er aan de verplicht is voldaan.

  In het zaalseizoen had CSL de verplichting 67 wedstrijden te voorzien van een  scheidsrechter/beoordelaar. Uiteindelijk hebben onze KNKV-scheidsrechters/beoordelaars het gepresteerd dat er maar liefst 70 wedstrijden zijn gefloten en/of beoordeeld.

  Voor het veldseizoen was de verplichting 60 wedstrijden. Ook deze verplichting werd gehaald. Uiteindelijk werden 61 wedstrijden gefloten/beoordeeld. Een geweldige prestatie, zeker ook omdat het aantal te fluiten/beoordelen wedstrijden dit seizoen weer zijn gestegen.

  We mogen trots zijn op onze KNKV-scheidsrechters en beoordelaars!

  Alle KNKV-scheidsrechters en beoordelaars, die bij hebben gedragen aan deze top prestatie, bedankt voor jullie inzet!


  Actieplan seizoen 2019/2020
  De arbitragecommissie is al volop bezig met het komende seizoen. Het aantal te fluiten wedstrijden neemt elk jaar toe, ondanks dat het ons elk jaar weer lukt om te voldoen aan de verplichting, is het belangrijk dat er nieuwe scheidsrechter bij komen. De arbitragecommissie wil daarom de beleving en de waardering binnen de vereniging t.a.v. de arbitrage nog meer verhogen. Daarnaast zal er veel aandacht besteed worden aan het opleiding van nieuwe scheidsrechters, waarbij de nadruk bij de jeugd zal liggen.