• Irene en Wilmer Europees Kampioen in Hongarije

    Het was vrijdag 5 juli 2019. We moesten om 04:30 uur op de parkeerplaats staan bij de Mc Donald’s in Heerenveen. Toen iedereen was gearriveerd reden we richting Eindhoven airport om daar om 9 uur te gaan vliegen. De vlucht verliep goed. Toen we aankwamen op Budapest airport gingen we met het openbaar vervoer naar ons hostel. We dropten onze spullen gelijk om daarna meteen weer naar de sporthal te gaan voor de opening. Het duurde echter anderhalf uur om daar te komen, dus kwamen we een beetje te laat aan. Bij de opening deden we een grappige dans. Na de opening gingen we naar de sporthal om daar clinics te volgen van Dirjan Bouma, dit deden we gemixt met andere landen. Ook mochten we als land 2 schilderijen maken, wat een heel klein beetje mislukte?? Na de clinics gingen we ook bij de sporthal eten, we aten spaghetti met soep. Nadat we het eten op hadden gingen we eerst weer terug naar het hostel. We hebben tijdens de Hongarije reis met heel veel soorten vervoer kennisgemaakt: de metro, de bus, de trein, de auto en lopend. Het openbaar vervoer duurde weer anderhalf uur, dus kwamen we pas rond 21:30 uur terug bij het hostel.

    De dag erna moesten we al om 6:15 uur opstaan om daar op tijd te komen. We speelden daar 4 tegen 4 in de zaal op een 3.5 m korf én op een klein veld. Het was dus wel even wennen omdat wij dit spelletje al heel lang niet meer hadden gespeeld. De andere landen waren/zijn dit spelletje gewend doordat zij dit eigenlijk altijd spelen. Alle wedstrijden wonnen we op die dag, maar niet gemakkelijk. De andere landen waren veel fysieker waardoor we heel veel strijd moesten leveren. Dit hebben we als team met elkaar goed gedaan! We wonnen met 4-6 van Duitsland, 10-7 vanHongarije, 13-11 van Engeland, en 2-19 Slowakije. De eerste dag was dus geslaagd! We stonden op dat moment 1e in de poule met Portugal. 

    Dag 2 begon om 9.00 met een wedstrijd tegen Portugal. Wij hadden alles gewonnen maar ook Portugal had alles gewonnen. In het begin van die wedstrijd kwamen we op een kleine voorsprong, maar al snel werd het heel spannend. De wedstrijd eindigde in een 10-9 overwinning voor ons. Na die wedstrijd moesten we weer heel lang wachten???? Toen was het eindelijk 12.45 en begon onze wedstrijd tegen Tsjechië. Deze wedstrijd wonnen we met 2-11, en dat betekende dat we in de FINALE stonden!!! Voor de finale moesten we ook best wel weer lang wachten. Het was 17.30 en de finale begon. Voor de wedstrijd zongen we het Wilhelmus! En daarna ging de finale van start. Er zat veel publiek op de tribune dat zorgde voor een goede sfeer. Portugal was een fysieke ploeg. Dat was voor ons wel even wennen. Maar na een sterke wedstrijd wonnen we de finale met 9-4 van Portugal, en waren we EUROPEES KAMPIOEN!! Bij de sluitingsceremonie kregen we onze gouden medaille en een hele grote beker! En we hebben nog een goed feestje gevierd na die tijd met veel muziek.

    De volgende dag gingen we met z’n allen een dag naar Budapest. Die dag begon met een boottocht over de Donau. En daarna gingen we met een bus naar het hoogste punt van Budapest. En daar was een heel mooi uitzicht! Na een lange warme dag gingen we met z’n allen pizza eten.

    Woensdag 9 juli vlogen we weer terug naar Nederland. Na 5 fantastische dagen in Budapest zijn wij weer een ervaring rijker!!