• Nieuwsbrief

  Beste CSL-ers

  Vanuit het bestuur aan jullie de volgende nieuwsbrief:
  Onwennig zijn we allemaal nu we midden-maart plotseling gedwongen moesten stoppen met het korfbal. Onwennig dat we geen wedstrijden spelen, niet meer trainen of elkaar treffen tijdens de wedstrijden op de zaterdagen. CSL in haar kracht is dat ze verbindt door sport!

  Natuurlijk gaat gezondheid voor alles en respecteren we zeer het besluit vanuit de regering en houden wij ons aan de RIVM-voorschriften. We waren goed op weg met het eerste en ook andere kampioenschappen kwamen eraan. Ook wij als bestuur moesten ons even resetten en hebben op de achtergrond geschakeld over wat we wel of niet zouden kunnen doen.
  Allereerst willen we jullie laten weten dat ook wij er erg naar uitkijken wanneer we weer iets gezamenlijks kunnen doen: een nieuwe balans vinden in hoe we dat doen, moet de komende weken, maanden blijken!


  Gefeliciteerd selectie en A1!
  Zonder nog de laatste wedstrijden te spelen is CSL 1 terecht kampioen geworden. Over degehele linie waren we de sterkste. Sake en Sander en selectie: Superfijn voor jullie en voor de vereniging. Het vlaggenschip kampioen en volgend jaar weer in de Overgangsklasse.

  Een geweldige sportieve uitdaging. Ook de A1 weer een klasse omhoog! Ook jullie van harte gefeliciteerd. Succes in de eerste klasse. Het feest houden we natuurlijk tegoed.

  Wat we al langer wisten degradeert het tweede helaas.


  Jeugdkampioenen
  In de eindstand van de zaal staan de E1 en de F1 ook boven aan. Erg goed en gefeliciteerd met jullie kampioenschap. Ook jullie medailles volgen uiteraard.

  Bondsbesluit
  Onderstaande tekst komt vanuit de bond:


  Veldcompetitie
  Beschouwd als niet gespeeld.
  De gehele veldcompetitie 2019/2020 wordt beschouwd als niet gespeeld. Van deze competitie is slechts de helft - of iets meer - afgewerkt en daarom is het Bondsbestuur vanmening, dat hieraan geen waarde kan worden toegekend. Er zijn dus geen kampioenen en degradanten.

  Zaalcompetitie
  Stand is eindstand In het top- en wedstrijdkorfbal in de zaalcompetitie geldt dat de momenteel bereikte stand als eindstand telt. Daarbij treedt de promotie- en degradatieregeling in werking.
  Bovenstaande betekent dus dat we ook op het veld geen competitie meer spelen. Heel erg jammer, ongekend, maar wel waar.

  Verdere gevolgen door het coronavirus

  ALV
  De ALV heeft tot nu toe niet kunnen plaatsvinden, dit betekent dat het bestuur unaniem heeft besloten zich allemaal zeker nog een jaar beschikbaar te stellen. Ook de TC gaat in de huidige samenstelling volgend jaar door. Zodra het mogelijk is komen we met een voorstel voor een nieuwe datum voor de ALV. Op dit moment spelen er geen zaken waarbij het voortbestaan van de vereniging in gevaar komt. Ook financiƫle gevolgen zijn nu nog niet duidelijk.
  Ongetwijfeld zullen er ‘post-corona’ effecten zijn maar hiervan houden we jullie op de hoogte.
  Op dit moment is de TC en JC druk bezig met de voorbereidingen van het volgende seizoen. Er wordt nagedacht over een vijfde (veld), zesde (zaal) team als het spelend ledental dit toelaat. Hiervoor is het wel nodig dat iedereen lid blijft.

  Schoolkorfbaltoernooi
  Het Jan van der Meulen schoolkorfbaltoernooi kan dit jaar geen doorgang vinden.

  Jeugdkamp
  Het belangrijkste uitje voor onze jeugd elk jaar? Tijdens het schrijven van deze nieuwsbrief is nog onduidelijk hoe de situatie er na 28 april uit zal zien. Afhankelijk van de mogelijkheden wordt gekeken wat er wel/niet haalbaar is om onze jeugd van dit weekend te laten genieten. 

  Tot slot
  Natuurlijk snappen we dat we allemaal graag weer op het veld elkaar willen ontmoeten en denken we creatief na over wat er wel en niet kan. Voor eerst geldt tot eind april geen mogelijkheid om te trainen of iets dergelijks op ons veld. Mocht dat na eind april in welke vorm weer kunnen dan staan we voor jullie klaar! 

  Tot snel wat ons betreft.

  Mede namens Robert-Jan Luinstra, Marrit Jonker, Hester Weijer,

  Roelie Louwsma
  Voorzitter korfbalvereniging CSL