• Korfbalstars clinic bij KV CSL

    Zaterdag 21 november is André Kuipers, (oud) CSL-er en ex-international, een dag lang aan de slag geweest met alle jeugd en trainers van KV CSL.

    André komt ieder seizoen een aantal keren langs om onze vereniging te ondersteunen bij het ontwikkelen van de jeugd en de jeugdtrainers. Ditmaal een clinic voor elke jeugdcategorie en aan het eind van de dag een sessie met de jeugdtrainers. Aan de hand van het Athletic Skills Model zijn verschillende oefeningen gedaan die soms wel en soms niet met korfbal te maken hebben. Sleutel is het ontwikkelen van de motoriek en veelzijdig bewegen.

    Zo is er langs muren geklommen, met matten gegooid en in korven geklommen. Daarna zijn de ballen en de korven ook aan bod gekomen.

    Aan het eind is gespard met trainers over nieuwe trainingsvormen, out of the box denken en het blijven prikkelen en ontwikkelen van de jeugd. Het is een enorm leuke, inspirerende dag geweest, waar we snel een vervolg aan zullen geven.