• Vier CSL-ers in Noord U17

  In mei zijn de voorrondes voor RTC Noord u17 gehouden. Vier CSL-ers zijn alle rondes doorgekomen en hebben in zich in het team gespeeld. Deze spelers zijn Sigrid Kuipers, Wilmer Hansma, Diede Schouten en Rienk Luinstra. Van harte gefeliciteerd! Het komende half jaar zullen zij uitkomen voor RTC Noord u17. Heel veel plezier en succes toegewenst!

  Wij hebben hen gevraagd hoe zij dit hebben ervaren.

  Sigrid Kuipers
  Toen ik hoorde dat ik dit jaar voor NOORD U17 mocht spelen, sprong ik meteen een gat in de lucht. Het is de eerste keer dat ik mee doe aan de voorrondes, en vond het daarom ook meteen tien keer zo spannend. Ik had nooit verwacht dat ik er in zou komen, maar kijk er nu al naar uit om volgend jaar aan iets nieuws te beginnen. Ik hoop dat ik hierdoor meer kom te leren hoe je met andere spelers moet spelen, natuurlijk hoop ik dat ik mezelf beter ontwikkel en dat ik straks mijn zwakke punten ook goed beheer.


  Wilmer Hansma
  Voor komend half jaar ben ik geselecteerd voor Noord u17. Ik vind dit een grote eer. Spelen met mensen van andere clubs en andere trainers is weer wat anders. De speelstijl kan ook verschillen. Dat is een hele mooie uitdaging. Ik hoop dat komend half jaar alle trainingen en toernooien doorgaan. Ook hoop ik mezelf te verbeteren in het verdedigen. Ik heb er zin in!

  Diede Schouten
  Wie had dat nou gedacht, het is mij gewoon gelukt om in het talententeam RTC Noord te komen! Toen ik een uitnodiging kreeg om mee te doen met de kwalificaties voelde ik me al vereerd. Toen ging ik naar de eerste ronde met de gedachte dat ik gewoon mijn best zou doen en dan maar kijken of het zou kunnen lukken om de volgende ronde te halen. Die kwalificatie ging het eigenlijk heel erg goed en was ik er wel van overtuigd dat ik de volgende ronde zou kunnen halen, wat ook lukte. Nadat ik daar bericht van had gekregen was ik erg blij en had ik ook gelijk weer heel veel zin in de volgende ronde, omdat de selectieronde spelen al heel leuk is, aangezien je al een half jaar niet tegen andere teams hebt gespeeld.

  En de tweede ronde ging ook goed maar de tegenstand was ook erg groot dus was ik dit keer niet helemaal zeker of ik wel door zou gaan, wat gewoon weer lukte. Nu kwam het halen van het selectieteam toch best wel dichtbij. Na de derde ronde gingen ze het uiteindelijke team kiezen en toen ik die ronde had gespeeld wist ik dat het zeker zou kunnen. Maar de tegenstand was ook heel erg sterk dus we moesten gewoon wachten op de uitslag. Een dag later werd bekend dat ik in het team zat, super! De andere 3 van CSL kregen ook de uitslag en iedereen zette gelijk in de Whatsapp dat hij/zij erbij zat. We zitten gewoon alle 4 in het selectieteam, echt fantastisch!!!


  Rienk Luinstra

  Noord u17

  Ik kreeg de mail dat ik het mocht proberen om in noord te komen. In goed overleg met mijn ouders zijden we tegen elkaar dat ik het mocht proberen om erin te komen. De eerste ronde was voor mij heel erg moeilijk en ik twijfelde meteen al of ik door ging naar ronde twee. Een paar weken later kreeg ik het bericht dat ik door was naar ronde 4. Dat was echt fantastisch nieuws voor mij. Ronde vier was echt een hele goeie ronde voor mij ik speelde goed en het vak speelde ook echt heel erg goed. Dus daar ging ik met een goed gevoel weg. Helaas vielen irene roorda en Irene Liemburg die ronde af. Vervolgens zat ik in de laatste ronde dat was heel erg spannend omdat er nog maar 3 heren moesten afvallen. Ik kwam echt met het gevoel thuis zo van het kan dat ik er in zit maar het kan ook net niet. Echt heel erg spannend. De volgende dag kreeg ik de mail op school. En in die mail stond het: Gefeliciteerd je zit in het talenten team u17. Dat was echt fantastisch nieuws voor mij het leuke was dat ook Diede, Sigrid en wilmer er ook in zitten. Echt heel erg vet dat ik de club CSL’s naam mag dragen bij de beste 9 heren van Friesland Groningen en Drenthe.

  Wat ik graag wil leren.

  Ik wil heel erg graag mijn 1 tegen 1 verdediging verbeteren. Dat is echt iets wat ik heel erg moeilijk vind. Ik denk dat dat daar wel moet lukken omdat dat hele goeie heren zijn en ze doen allemaal wat anders dan de heren waar ik bij CSL altijd mee train.  Aanvallend is mijn taak denk het vak goed draaiend houden. Ik kan redelijk goed rebounden voor mij lengte maar dat wil ik graag ook nog beter hebben. Want ik kom vaak los van mijn tegenstander en ik moet juist goeie binding houden.