• Wedstrijdverslag 28 november 2015 CSL 1 - De Wâlden 1

CSL wint verhitte derby van de Wâlden

Na het gelijke spel van vorige week, stond deze week de derby tegen streekgenoot de Wâlden op het programma. Een derby die vaak op het scherpst van de snede wordt gespeeld, met veel strijd en spanning. Om mee te kunnen blijven doen om de bovenste plaatsen, was het zaak deze wedstrijd winnend af te sluiten.

Om 17.15 uur floot scheidsrechter Faber voor het begin. Dan nog niet wetende dat het een zware wedstrijd zou worden. Vanaf het eerste fluitsignaal had CSL verdedigend de zaken goed op orde. Aanvallend kwam de ploeg daarentegen moeizaam op gang. Na een kwartier spelen wist de thuisploeg als eerste een kleine voorsprong te nemen. Ondanks voldoende kansen hadden de gasten moeite de korf te vinden, waardoor CSL vrijwel de gehele eerste helft de bovenliggende partij was. Zo werd de rust bereikt met een 12-8 voorsprong voor de thuisploeg.

Na rust werd al snel duidelijk dat coach Tolsma van de Wâlden de pauze had gebruikt om zijn ploeg nogmaals extra op scherp gezet. Met meer strijd en duelkracht probeerden de gasten het spel van de thuisploeg te ontregelen. Dit leek zijn vruchten af te werpen, want in tegenstelling tot de eerste 30 minuten was het nu de Wâlden dat het initiatief pakte. Door beter met de kansen om te gaan wisten de gasten beetje bij beetje het gat te verkleinen. Met nog 15 minuten op de klok bracht de Wâlden de stand weer in evenwicht 15-15.Ware het niet dat CSL net op tijd haar rug wist te rechten en de overwinning binnen wist te slepen 22-19.

Komend weekend staat er geen wedstrijd op het programma. De eerstvolgende wedstrijd staat gepland voor zaterdag 12 december wanneer zowel CSL 1 als CSL 2 het in Groningen opneemt tegen het ROG van oud-CSL trainer/coach Jan Piepers.