• Wedstrijdverslag 1 oktober 2016 Mid-Fryslân 3 - CSL 2

Op zaterdag 1 oktober mocht CSL 2 het, in Grou, opnemen tegen Mid-Fryslân 3. Een wedstrijd die op basis van de ranglijst en om de goede resultaten van de afgelopen weken een vervolg te geven, gewonnen dient te worden. Op een groot veld en met prima weersomstandigheden werd er om 14:00 uur gestart met de wedstrijd.

Het was voor CSL al vrij snel duidelijk dat de punten niet zomaar gewonnen waren vandaag. Mid-Fryslân begon goed aan de wedstrijd en stond al vrij snel met 1-0 voor. Nadat Rene er 1-1 van maakte, liep Mid-Fryslân uit naar een 3-1 voorsprong. Dit was voor CSL het moment om een tandje bij te schakelen en de kansen die gecreëerd werden ook daadwerkelijk af te ronden.  Dit resulteerde al gauw tot een 4-4 tussenstand. Doordat Mid-Fryslân iets meer fouten ging maken en er door CSL goed werd verdedigd kon CSL de wedstrijd naar zich toe trekken. Door goals van Joel, Job, Erik, Lisa en Cynthia liep CSL uit naar een 6-11 voorsprong. Vlak voor rust zette Mid-Fryslân nog even aan, wat resulteerde in een 8-11 ruststand in het voordeel van CSL.

Meteen na rust ging CSL door met scoren. Door twee afstandsschoten van Job en Cynthia werd het verschil weer  vijf doelpunten in het voordeel van CSL, 8-13.Het restant van de tweede helft verliep qua scores, voor beide ploegen, moeizamer dan de eerste helft. Dit kwam mede door het goede verdedigen. Met nog ongeveer 8 minuten op de klok mocht Jatine haar debuut maken in het tweede. Tegen het einde van de wedstrijd werd het toch nog even spannend, omdat Mid-Fryslân terug kwam tot 14-16. Uiteindelijk was het Job met een afstandsschot die het verschil weer naar drie bracht, 14-17. Dit was tevens de eindstand.

Terugkijkend op de wedstrijd kan er gezegd worden dat CSL terecht heeft gewonnen. Door de overwinning blijft CSL meestrijden om de bovenste plekken in de competitie. Tot slot Houkje, Jatine, Ingmar en Benne bedankt voor het meespelen en wissel zitten.

Aankomende zaterdag volgen thuiswedstrijden tegen Ritola. Voor zowel het 1e als 2e is dit een belangrijke wedstrijd om mee te blijven strijden voor de bovenste plaatsen. Het 2e start om 14.00 uur en het 1e speelt om 15.30 uur. Tot volgende week!