• Wedstrijdverslag 12 november 2016 CSL 2 - LDODK/Rinsma Fashion 3

CSL 2 start zaalseizoen uitstekend

Na twee weken voorbereiding werd er zaterdag weer om de punten gespeeld. In de voorbereiding bleef CSL 2 ongeslagen. Daarmee heeft de ploeg van Hans Harder in de voorbereiding laten zien dat men de vorm van het veld mee heeft genomen de zaal in. De tegenstander van afgelopen zaterdag was LDODK 3. Beide ploegen zijn elkaar op het veld ook al tegengekomen, deze onderlinge wedstrijd eindigde in een gelijkspel.

De start van de wedstrijd was duidelijk voor gasten. Met een hoog baltempo en veel beweging werden veel gevarieerde aanvallen opgezet. De thuisploeg had duidelijk moeite om de aanvallen van de gasten af te stoppen. Aanvallend liep het een stuk beter voor CSL 2 waardoor men in het spoor wist te blijven, 5-7 na een kwartier spelen. In de periode tot aan de rust kreeg CSL 2 steeds meer grip op de aanvallen van de gasten. Ook aanvallend ging het steeds beter lopen. Met veel variatie en scores over veel schijven werd LDODK 3 op ruime afstand gezet, 14-9.

Na rust werd het goede spel uit de 1ste helft doorgetrokken, wat resulteerde in een 19-12 voorsprong na 15 minuten spelen. In het laatste kwartier deed LDODK 3 nog verwoedde pogingen om nog enigszins in de buurt van de thuisploeg te komen. Ondanks dat de echte scherpte er wel af was bij CSL 2, wisten de gasten het niet meer spannend te maken. Uiteindelijk won CSL 2 de openingswedstrijd van het zaalseizoen met 23-18.

Een uitstekende teamprestatie en een prima begin van het zaalseizoen. CSL 2 heeft laten zien dat het met elkaar veel meer kan dan het zelf soms denkt. Volgende week zal CSL 2 het opnemen tegen de Parabool 2, een ploeg waar op het veld van werd gewonnen. Deze ploeg staat op het veld weliswaar puntloos onderaan, maar wist afgelopen weekend ruim te winnen van Heerenveen 2. CSL 2 is dus gewaarschuwd.