• CSL verliest in eerste 10 minuten

    Wat op papier een winstpartij op had moeten opleveren in Oenkerk, bleek niets van dat te zijn na 15 minuten te spelen. De equipe uit Stiens/Britsum was voor de start van de wedstrijd gebrand om de derby tegen De Walden vol passie en strijd aan te gaan. Het bleek achteraf toch anders te lopen. Aanvallen van CSL vonden niet genoeg de korf, waar De Walden erg effectief bleek in met name het eerste kwartier.

    Pas vanaf de achtste minuut begon CSL wakker te worden en begon de score te lopen. Op dat moment stond het echter al 14-4 voor de thuisploeg. Het fraaie spel over veel schijven (waar de ploeg toe in staat is) liet CSL in z’n geheel niet zien. Gooifouten en gemakkelijk gemaakte overtredingen aan de kant van CSL maakte het spel niet succesvol. Daarnaast was het De Walden dat met duidelijk functioneel spel meer rust kon bewaren. Een uitslag van 33-25 was voor CSL zwaar ondermaats. Aan het publiek dat in grote getalen uitgerukt was had het niet gelegen, dank voor jullie komst en het support! Lichtpuntje was dat het tweede team wel wist te winnen met 21-22.

    Na de feestdagen staat een thuiswedstrijd tegen De Parabool uit Groningen op het programma, het vlaggenschip van CSL heeft dan weer kans om zich te revancheren. Tot 6 januari!