• CSL 3 – Heerenveen 2

  Na een lange hete zomerstop, temperaturen rond de 35 graden, staat de eerste wedstrijd van de competitie op het programma. Een thuiswedstrijd tegen, de niet onbekende gasten, Heerenveen 2 uit Heerenveen. CSL mag dit veldseizoen uitkomen in de 2e klasse D. Niet doordat ze vorig jaar kampioen zijn geworden, maar door the best of the rest te zijn. Ook een leuke prijs, maar met een poule indeling van Heerenveen 2, Ritola 2, Harich 2, Oranje Zwart 2, Exakwa 2, Quick ’21 2 en Granaet 2, zal het een zwaar seizoen worden.

  De voorbereiding was wisselvallig, de eerste oefenwedstrijd werd gewonnen van Leeuwarden 1 en de tweede oefenwedstrijd tegen NQL 1 werd nipt verloren. CSL 3 wist goed waar de verbeter punten lagen en is daar dan ook fanatiek mee aan de slag gegaan. Dit betaalde zich in de wedstrijd tegen Heerenveen 2 meteen uit. 12-11 winst.

  De ploeg begon met twee debutanten, good old Douwe Boomsma in de basis en Weijer op de bank. Boomsma werd in de aanval vergezeld door andere Weijer, Wellcourage en dochter Haijma. In de verdediging werd gestart met nog een Weijer, Lennie, DUbbels en Sanne J. Na een geweldige start van beide teams werd er na 15 minuten een time-out aangevraagd door CSL 3 bij de stand van 1-1. Het was duidelijk dat CSL het betere van het spel had, maar de kansen werden niet benut. Onder andere Lennie kon de bal vanaf één meter, tot driemaal aan toe, misschien ook wel vier, niet in de korf krijgen. Een puntje van aandacht voor de training van a.s. donderdag. Na de time-out ging het spel heen en weer, op en neer en nog een keer. Doelpunten vielen, vergeleken met de eerste 15 minuten, als rijpe appelen uit de boom. Hierdoor zocht men de kleedkamer op met een tussenstand van 5-6.

  De score in de eerste helft kwamen van Boomsma, DUbbels en driemaal een Weijer. Dit was echter niet genoeg om met een voorsprong de kleedkamer in te gaan. Alle spelers werden op scherp gezet voor de tweede helft. Hierdoor begon de ploeg voortvarend en kwam het al snel door nog een Weijer op gelijke hoogte. Nu kon het meesterplan van de bank worden ontrafeld. Boomsma eruit voor Weijer en Haijma eruit voor HH. Echter bracht dit niet direct het succes waarop werd gehoopt 6-7. Door een prachtige connectie tussen andere Weijer en Weijer en twee scores van nog een Weijer was daar het gat geslagen 9-7. Dit mocht CSL niet meer uit handen geven. Helaas bleek Heerenveen ook over een goede dosis weerbaarheid te beschikken. Heerenveen kwam bij een stand van 10-11 wederom op voorsprong.  Met de slotfase van de wedstrijd inzicht ging het publiek, dat in grote getalen aanwezig was, op het puntje van de bank zitten. Weijer wist uiteindelijk de stand gelijk te trekken en vervolgens in the dying seconds wist nog een Weijer het winnende doelpunt te scoren, 12-11. Het laatste fluit signaal klonk en CSL 3 wist nu dat zij niet puntloos onderaan zouden eindigen. Met nog 13 wedstrijden te gaan is dat een zeer prettig gevoel.

  Volgende week staat de uitwedstrijd tegen De Granaet 2 uit Dokkum op papier. Wie weet zien we jullie daar, tot dan!

  Nog een Weijer 5, andere Weijer 3, Weijer 1, Boomsma 1, DUbbels 1, Sanne J. 1

  8-9-2018