• CSL wint spannende derby

De twee voorgaande wedstrijden van CSL 1 hadden nog niets opgeleverd tegen Drachten en De Waterpoort. Verdedigend staat het als een huis, maar het scorend vermogen was ver te zoeken. Eenmaal met 10 goals en eenmaal met 13 goals win je normaliter geen wedstrijden. Dit moest op 22 september tegen De Walden zeker anders!

De wedstrijden tegen De Walden zijn in het verleden vaak vol energie gebleken en de afgelopen jaren was het stuivertje wisselen wie won. Gelukkig eindigde CSL dit keer aan de goede kant van de streep. Een winst met 14-12 was voor het team een welkome positieve impuls. Het spel op trainingen en bij oefenwedstrijden was over het algemeen van goed niveau, alleen lukte het niet om dit ook bij competitiewedstrijden te laten zien.

Bijna de hele wedstrijd heeft de ploeg van CSL voor gestaan. Tot de rust (7-5) was er een constante voorsprong van 1 tot 2 goals. De eerste paar minuten na rust kwam CSL zelfs op 4 punten voorsprong waarna de korf een periode weinig succesvol gevonden werd. Dit gaf De Walden kans om langzaam maar zeker terug (en zelfs op voorsprong) te komen. Het vertrouwen de wedstrijd te winnen bleef binnen de ploeg en richting het eind van de wedstrijd werd duidelijk dat CSL dit keer het betere korfbal in huis had. Als naar het spelverloop gekeken werd was dit uiteindelijk een terecht resultaat. Dit geeft weer moed voor de komende wedstrijden.

Aanstaande woensdag wordt een bekerwedstrijd tegen OKO-Bies gespeeld in Opende en zaterdag een thuiswedstrijd tegen Quick ‘21. Vorig jaar was het een doelpuntrijke wedstrijd tegen Quick ‘21, we gaan er vanuit dat het dit seizoen weer het geval is. Komt het zien!