• CSL verliest topper in Drachten

Zaterdag 27 oktober.

Na een goede reeks van CSL, heeft CSL zich inmiddels opgewerkt naar plek 2 in competitie. Drachten heeft nog geen puntverlies geleden en staat hierdoor op een marge van 4 punten van CSL. Winst was dus cruciaal om nog mee te doen aan de strijd om het kampioenschap.

De spanning was in de beginfase voelbaar bij beide ploegen maar CSL wist zich daar als eerste doorheen te spelen. Na 0-2 wist Drachten echter ook de korf te vinden en scoorden de ploegen om en om. Drachten kwam net voor rust op een 8-7 voorsprong.

In de rust heerste het gevoel dat CSL hier vandaag echt kon winnen, maar dat dit niet in de score was uitgedrukt. CSL miste in de eerste helft een aantal opgelegde kansen waardoor het Drachten eigenlijk in de wedstrijd hield.

De tweede helft een iets ander beeld. Beide ploegen waren gretig en CSL wist de achterstand nog om te buigen in een 9-10 en 10-11 voorsprong. CSL wist dit echter niet vast te houden. Te vaak en te snel kreeg de ploeg een doelpunt tegen na een eigen score, waardoor het verschil niet kon worden gemaakt.

Drachten bewees eens te meer over een brede selectie te beschikken en wisselde nog een aantal spelers in. CSL had hier moeite mee en Drachten wist uit te lopen naar een 15-12 voorsprong. CSL wist nog eenmaal terug te komen tot 15-14 maar kreeg al snel antwoord met een score van Drachten. CSL kon geen vuist meer maken en Drachten scoorde in de laatste minuut nog de 17-14.

CSL was vandaag zeker niet kansloos maar Drachten was vandaag effectiever. Voor de veldcompetitie heeft Drachten nu een voorsprong van 6 punten. CSL zal zich dus eerst moeten richten op plek 2.

Komende week gaat CSL de zaal in waar ook Drachten weer één van de concurrenten is om de bovenste plaatsen. CSL zal er in ieder geval alles aan doen om de lijn die is ingezet op het veld door te trekken in de zaalcompetitie.