• CSL 3 - De Wâlden 4
  • Na twee vrije zaterdagen, stond afgelopen zaterdag de strijd om de eerste plaats op de planning. CSL 3 tegen De Wâlden 4. De wedstijd waar alle spelers van CSL, sinds het verlies op De Wâlden, al naar uitkeken! Het is een club waar CSL nooit makkelijk van kan winnen. Om de kans op het kampioenschap niet te verliezen, was winnen een MUST. De spanning was bij een aantal spelers daarom al de hele dag te voelen…

Met Patricia als nieuwe speelster van CSL 3, was het team weer compleet en kon de wedstrijdkraker van start. Vanaf het fluitsignaal van de scheidsrechter stonden beide teams op scherp. CSL trok al snel aan het langste eind, want Douwe maakte al snel de eerste twee goals. De Wâlden kwam al snel in protest tegen de scheidsrechter, dat werd bestraft met een gele kaart. De toon van de wedstrijd was gezet. Door de aanval van De Wâlden zo goed mogelijk vast te zetten en zelf onze kansen te benutten, kwamen we al snel voor te staan met 6-0. Dit was natuurlijk een heerlijk gevoel! De Wâlden had hierdoor een time-out en wissels nodig, om iedereen weer scherp te krijgen. CSL was nog even on fire, maar al snel lukte het De Wâlden om alsnog vier goals erbij te maken. Met vijf punten verschil gingen we de pauze in (10-5). Alle spelers werden door Sander weer even op scherp gezet, want met zo’n voorsprong mochten we de winst niet meer uit handen geven.

De Wâlden had in de pauze waarschijnlijk een schop onder de kont gekregen, want ze beloonde zichzelf met een goal na de pauze. Gelukkig strafte Robin dit af met twee mooie afstand schoten, waardoor we weer met zes punten verschil voor kwamen te staan. Al snel in de tweede helft begon CSL slordig te spelen en kreeg De Wâlden weer vertrouwen in hun spel. Door het benutten van de fouten van CSL, lukte het hun om erg dichtbij ons te komen. Dat was het begin van een erg spannende slotfase. De Wâlden waren het af en toe niet eens met het besluit van de scheidsrechter, waardoor ze in de tweede helft ook weer werden bestraft met twee gele kaarten. Helaas lukte het CSL niet goed meer om de ballen door de korf te krijgen en De Wâlden juist wel. Het was tijd om onze wissels in te zetten. De frisse winden Sander en Nelleke werden in gezet om onze voorsprong aan het einde nog te behouden. Met de laatste minuten op de klok stond het 15-14 en was er nog genoeg tijd om aan de andere kant van de streep te belanden. Gelukkig stak CSL daar een stokje voor en werd de 16-14 gemaakt. Al snel daarna floot de scheids de wedstrijd af en kon de vreugde bij CSL niet op! Wat hebben we het ons zelf de tweede helft moeilijk gemaakt… Maar met een dikkere winst op De Wâlden, dan De Wâlden op CSL de vorige keer (19-18), hebben we de koppositie te pakken! BAM!

Het was zeker niet de beste wedstrijd van CSL 3, maar het gaat er om dat we deze twee punten te pakken hebben. Volgende week staat de uit wedstrijd tegen Mid-Fryslân 5 op de planning, die op dit moment op de 4de plek staan. Nu rest de taak om alle vier resterende wedstrijden te winnen, zodat we op 30 maart in Stiens ons kampioenfeestje kunnen vieren!

Goals: Robin 7, Douwe 4, Erik 2, Patricia 2, Welmoed 1.