• Na een goede overwinning op het thuisveld in Britsum, stond voor deze zaterdag de eerste uitwedstrijd op de planning.
    We begonnen in de aanval met het vak: Elgar, Jelger, Anna en Marrit.
    En in de verdediging met Egbert, Rudmer, Jatine en Nynke.

Al snel na het fluitsignaal kwamen we er achter dat deze scheids overal oplette en dat voor de kleinste dingen gefloten werd. Met als gevolg dat in de eerste aanval van de Parabool er direct een vrijebal werd gescoord.
    In de aanval voor CSL was het niet anders en werd er direct daarna een strafworp gescoord door Anna.
    De eerst volgende minuten liep de stand gelijk op, het was wel aanpoten want de Parabool schoot veel raak! Tot de rust hebben we op de 3-4 na de hele tijd achter gestaan, en gingen we met een 11 – 9 stand de rust in.

In de rust kregen we te horen dat we meer moesten vechten voor de bal, verdedigend minder fouten moesten maken. Maar vooral dat we als team moesten knallen en de 2 punten mee naar huis moesten nemen.

Na het fluitsignaal ging CSL hard van start, verdedigend stonden we sterk en aanvallend scoorden we de ene naar de andere bal. Van een 11-9 achterstand in de rust stonden we na een ruime 10 minuten met 11 – 15 voor! Ondertussen was Marjolijn er in gekomen voor Marrit en was Tim er ingekomen voor Jelger. Aanvallend ging het goed, prachtig steunend werk door Anna en Marjolijn met als gevolg veel scores door de heren maar ook kleine kansen onder de korf voor de dames.
    Het andere vak dat nog de zelfde opstelling had als in de eerste helft, liep beter en beter!
    Waar een Tikbal werd uitgevoerd ( en gescoord uiteraard ? )door Rudmer en Nynke, scoorde Eppie uitstarters en Jatine de ene na de andere doorloopbal!
    De Parabool bleef CSL bij houden tot het einde, ze waren erg goed op afstand ondanks het goede verdedigende werk in de tweede helft.
    Het fluitsignaal klonk bij een stand van 18 tegen 20, we waren enorm blij met de goede teamprestatie hier in Groningen! Na een kort gejuich snel in de auto naar Ruinerwold voor CSL 1.