• Nieuws van de werkgroep arbitrage

    Informeren van leden en geïnteresseerden hoort er bij.  Als je veel enthousiasme tegenkomt gaat dat ook nog eens veel gemakkelijker. Was arbitrage of scheidsrechter een tijd terug een “vies” woord en was het fluiten van wedstrijden een “moetje”, nu staan vele jeugdleden spontaan op en pakken een rol bij de jurytafel of scheidsrechter.

    In de zaalcompetitie zijn we net over de helft. Mooi moment voor het maken van een tussenbalans. Ongetwijfeld zal het zijn opgemerkt dat onze jeugdwedstrijden veelal worden gefloten door onze jeugd. Voor hen is het van belang dat er begeleiding wordt aangeboden. De werkgroep is erg blij met dat hierin kan worden voorzien. Mooi te zijn is dat iedere begeleider op de eigen manier hieraan invulling geeft. Belangrijk voor een scheidsrechter is ervaring opdoen. Daarom is samenwerking met MN&W gezocht. Een aantal jeugdwedstrijden van MN&W wordt gefloten door onze jeugd. MN&W zorgt bij een aantal wedstrijden voor begeleiding. Tot halverwege de zaalcompetitie stonden 17 van de 21 eigen jeugdwedstrijden (van F1 t/m A2) en vijf jeugdwedstrijden van MN&W onder leiding van een jeugdscheidsrechter.

    Komend voorjaar is er het schoolkorfbaltoernooi. Wil je eens ervaren hoe het gaat, dit is een ideaal moment om eens te proeven aan het leiden van een wedstrijd.

    Richting het KNKV is er nog wel steeds een “moetje”. We hebben als vereniging de verplichting tijdens het zaalseizoen 58 wedstrijden buiten de vereniging te voorzien van een beoordelaar of neutrale leiding. Halverwege zijn er 39 ingevuld en hebben we nog 19 wedstrijden te gaan ter voorkoming van een geldboete. Dit is haalbaar! Naast een geldboete kent de bond ook een sportieve sanctie (punten in mindering bij reserve teams). Deze sanctie is al geëlimineerd.  Een mooi resultaat!

    Auke, Tiemen en René