• Exakwa 2 - CSL 3
  • Op een zomer-herfstdag stond voor CSL 3, Exakwa 2 uit Lelystad op het programma. Na een lange rit, was het eerst even genieten van de zon en warmte die vol op aanwezig was, om ons daarna klaar te maken voor de wedstrijd. Deze wedstrijd zou gespeeld worden op gras, dus dat was iets extra’s om rekening mee te houden. Daarnaast was het deze week ‘de week van de scheidsrechter’, dus zetten we onze mooiste lach op voor de foto. Helaas is de foto niet publicatiewaardig, want Erik’s haar zat voor zijn ogen………………………..

Exakwa begon gelijk scherp aan de wedstrijd en wist al snel de 1-0 te scoren. Gelukkig straften Douwe en Erik dit af en stond de teller voor een lange tijd op 1-2. Ook Welmoed had het licht gezien en schoot, tot verbazing van de tegenstanders, met haar blauwe duimen er twee in. Tot aan de pauze lukte het CSL om de voorsprong te behouden, maar het was lastig. Ballen werden niet scherp genoeg gegooid en de meeste kansen werden niet afgemaakt.

Na mierzoete limonade in de pauze en veel aandachtspunten waar op gelet moest worden, begonnen we vol goede moed aan de tweede helft. In de eerste aanval werd een mooie lange bal gespeeld op Erik en hij maakte het af met een goal. Het lukte Exakwa goed om bij te blijven en ze begonnen in het team te geloven. CSL daarin tegen kon niet dat extra stapje zetten, waardoor Exakwa gevaarlijk dichtbij kwam. Het lukte Exakwa om de gelijk maker te maken en om nog een winnend goal te maken in de laatste minuten. CSL 3 verloor daarom met 12-11 en heeft de punten weggegeven aan de club in Lelystad.