• Korfbal Challenge'18 ervaring - Wilmer en Jorrit

 • Wilmer Hansma

  Ik speel in de C1 van CSL en ik speelde ook in RTC Friesland U13. Met laatstgenoemde team speelde ik op de korfbal challenge in Rotterdam tegen andere RTC-teams uit Nederland. We moesten de dag van de wedstrijd 8.26 aanwezig zijn, gelukkig sliepen wij in een hotel. Als je een wedstrijd gespeeld had, had je vaak twee, soms drie wedstrijden rust. De wedstrijden duurden twee keer 11 minuten. We mochten twee keer in de hoofdhal spelen, dat was heel mooi. Mijn mooiste wedstrijd was tegen Noord-West U13. We klapten die wedstrijd helemaal over ze heen na twee mindere wedstrijden te hebben gespeeld. Ze wisten zich er helemaal geen raad mee, we wonnen uiteindelijk met 7-3. Gezien de uitslagen had ik niet verwacht dat we als tweede gingen eindigen, want we speelden 2x gelijk, 1x verloren, 3x gewonnen. Ik vond het een top toernooi, maar ik vond het wel jammer dat dit het laatste was met RTC Friesland U13. We hebben een mooie tijd met elkaar gehad.

  Korfbal challenge Rotterdam ervaring - Wilmer en Jorrit

   

   

   

   

  Jorrit Holwerda

  Ik moest 28 december om 9 uur naar de sporthal toe om de eerste wedstrijd te spelen tegen Den Haag. Die hadden we op het nippertje gewonnen met 8-7. Daarna moesten we tegen Rijnland. Die wonnen we met 9-11. Daarna moesten we tegen Randmeren en die wonnen we met 9-4. De vierde wedstrijd speelden we tegen Dordrecht en wonnen we nipt met 7-8. De wedstrijd daarna moesten we tegen Noord-West en wonnen we met 7-5. De laatste wedstrijd speelden we tegen Rotterdam en die speelden we gelijk 6-6. De leukste wedstrijd vond ik tegen Dordrecht, want in die wedstrijd maakte ik een mooie actie waar een doelpunt uit kwam. Uiteindelijk zijn we eerste geworden doordat we maar één verliespunt hadden.

  Korfbal challenge Rotterdam ervaring - Wilmer en Jorrit 1