• Team "De Opstap"

  Recrea team CSL

  Voor mij begon het in het najaar van 2014. Door de overstap van onze zoon Job naar de selectie van CSL komen we regelmatig in Stiens. Als meelevende supporters (mijn vrouw en ik) van onze zoon wil ik nog wel eens wat roepen. Eigenlijk om aan te moedigen. Toen Froukje Braam, trainer van het Recreateam van CSL, dat opving ontstond er een gesprekje. Alhoewel ik al bijna 15 jaar supporter ben van onze kinderen, bleek uit het gesprek dat ik nog veel van het spelletje kon  leren.

  En hoe kun je het best ergens iets van leren? Door het zelf te doen! Zo gezegd zo gedaan.

  Een week later op zoek naar een broek, shirt en schoenen voor korfbal. Zaalschoenen had ik niet eens, ik ben een buitensporter. Alles staat er in de kast: voetbalschoenen, fietsschoenen, hardloopschoenen, etc. Dan maar bij de jongens in de kast en ja hoor, de tas was gevuld.

  Klaar voor mijn 1e actieve ervaring met de korfbalsport.

  Als relatieve nieuwkomer bij de club is het opvallend hoe spontaan je wordt opgenomen binnen de groep en in korte tijd aansluiting vindt.

  Na de 1e ervaring gaat er geen week voorbij of we zijn met ons team aan het trainen.

  De groep bestaat uit meelevende ouders (vaders, moeders) of geĂ¯nteresseerden in korfbal die graag een balletje gooien en meer willen weten van het spelletje.

  De trainingen zijn leuk, gevarieerd en na een poosje trainen lukt het de meesten van ons om al regelmatig de bal door het mandje te mikken. Logisch, we oefenen erop en aan het einde van de training sluiten we vaak af met partij.

  Daarbij is de wil om te winnen bij de meesten aanwezig en is het handig dat je de geleerde vaardigheden ook toepast. Over welke vaardigheden we het dan hebben? Je moet hierbij denken aan:

  -          Doorloopbal

  -          Strafworp

  -          Schieten van verschillende afstanden (1 tot 7 meter)

  -          Verdedigen

  -          Aanspeelbaar zijn / Voor komen

  -          Strak aangooien

  -          Et cetera

  Door mee te doen met deze trainingen krijg je een beter beeld van de sport en hebben we als  team nogal wat meer inzicht gekregen in het spelletje. Bovendien kom je tot de ontdekking dat het best knap (en lastig) is om de bal door het mandje te mikken.

  Ben je nieuwsgierig geworden naar ons recrea team? Kom dan eens langs op een woensdagavond en doe vrijblijvend een keertje mee. We trainen van 20.30 – 21.30 in Sporthal It Gryn (Bordinehal).

   

  Geert Luinstra

   

 • Team indeling

  Naam
  Anema-Jukema, Hieke
  Bartelt, Lana
  Boomsma- Zee, van der, Nathaly
  Hansma-Luimstra, Ineke
  Ipenburg-Altena, Harma van
  Luinstra, Geert
  Rolf, Hans
 • Trainingstijden

  dag tijd hal
  woensdag 20.30 - 21.30 uur 1/3 Bordinehal